Confidenţialitate

Din 2 iunie, școlile trebuie să aibă cel puțin un cadru medical și măști pentru elevi

Ministerul Educației și cel al Sănătății trebuie să asigure cel puțin câte un cadru medical pentru fiecare școală în care din 2 iunie, elevii din anii terminali vor veni la ore și apoi la examene.

Fiecărui elev i se va măsura temperatura la intrarea în unitatea de învățământ, iar școala este obligată să aibă măști pentru elevi.

Ministerul Educației readuce aminte că printr-un ordin semnat recent, școlile trebuie să ia măsuri speciale.

Astfel, oricine va intra în școlile care își vor deschide porțile de la începutul lunii iunie trebuie să fie controlat să nu aibă o temperatură mai mare de 37 de grade celsius. Cine nu este perfect sănătos, nu va fi primit, prevede ordinul comun.

Tot în documentul adoptat de miniștrii Educației și al Sănătății se mai stipulează că școlile trebuie să monteze aparate pentru dezinfectarea mîinilor.

Elevii vor purta câte o mască cât stau la școală, 2 ore cei de gimnaziu, 3 ore cei din clasa a XII -a, iar la plecare vor primi o mască nouă pentru a o purta până revin acasă.

Numele tuturor celor care intră în școli de la 2 iunie, elevi și cadre didactice vor fi transmise primăriilor locale de care aparțin școlile și direcțiilor de sănătate publică.