DIICOT propune ca accesarea site-urilor cu caracter jihadist să fie considerată infracțiune

Accesarea, în mod repetat, a site-urilor cu caracter jihadist ar putea fi considerată infracțiune, spune procurorul-șef al DIICOT.

Daniel Horodniceanu susține că și în România există suspiciuni de finanțare a terorismului.

În aceste condiții, DIICOT a reînfiinţat, după o pauză de 2 ani,  Biroul pentru Terorism – unde vor lucra 2 procurori.

”România este parte a Europei şi trebuie să fim pregătiţi tot timpul pentru ceea ce e mai rău” – a spus șeful DIICOT.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“DIICOT a reînfiinţat Biroul pentru Terorism în cadrul Serviciului de Terorism preexistent şi a participat în grupul de lucru pentru modificarea legii 535 pentru prevenirea şi combaterea terorismului. Una dintre propunerile noastre a fost introducerea ca infracţiune a accesului în mod repetat a site-urilor cu caracter jihadist. Celelalte infracţiuni sunt constituriea unui grup infracţional specializat pentru infracţiunea de terorism şi pedepsirea unor infracţiuni privind luptătorii străini, pentru că nu aveam un text de infracţiune iar România este parte la semnarea convenţiei împotriva terorismului a Consiliului Europei din 2005 devenind parte în 2007. A semnat şi protocol adiţional cred ca acum două săptămâni”, a mai precizat procurorul şef al DIICOT.

Biroul pentru Terorism va fi format din doi procurori, acesta fiind reînfiinţat după o pauză de doi ani. Ordinul de înfiinţare a fost trimis la Ministerul Justiţiei iar ulterior va ajunge la CSM pentru a fi avizat.

„România este parte a Europei şi trebuie să fim pregătiţi tot timpul pentru ceea ce e mai rău. Uitaţi-vă nu mai devreme de zilele trecute ce s-a întâmplat la Bruxelles , ce s-a întâmplat anul trecut în Franţa şi aşa mai departe”,  a mai declarat Daniel Horodniceanu.

 

În prezent, nivelul alertei de terorism este albastru-precaut, după cum a anunțat Serviciul Român de Informații după atentatele de la Bruxelles.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS