Confidenţialitate

DIICOT: Percheziţii la persoane din Timiş care cultivau canabis

Procurorii DIICOT Timişoara şi polițiștii judiciari au efectuat 6 percheziţii domiciliare în judeţul Timiş, într-o cauză vizând comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

Acţiunea a avut loc miercuri, fiind vorba mai multe persoane care au înfiinţat şi întreţinut o cultură de canabis şi au instalat un laborator artizanal pentru fabricarea haşişului.

Potrivit unui comunicat, drogurile au fost comercializate ulterior pe raza judeţelor Timiş şi Caraş-Severin.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite o cultură indoor de canabis (16 plante ajunse la maturitate) şi un laborator de producere a rezinei de canabis (haşiş) şi a uleiului de canabis prin metoda “Bubble Hash”.

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 6 kilograme muguri de canabis, aproximativ 30 kilograme de masă vegetală tocată, 7 turte din haşiş (500 de grame), precum şi mai multe instrumente folosite la fabricarea haşişului (malaxor, site, filtre, presă).

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul BCCO Timişoara şi IPJ Timiş, precum şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă ‘Glad Voievod’ Timişoara.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.