Confidenţialitate

DIICOT nu are în lucru o cauză privind o eventuală tentativă de omor a lui Liviu Dragnea

Procurorii DIICOT nu au în lucru o cauză în care să fie vizată o eventuală tentativă de omor a lui Liviu Dragnea.

Precizările – făcute pentru Mediafax – vin după ce Liviu Dragnea a afirmat că la DIICOT există un dosar care nu este făcut pe numele lui, însă în care apare numele său, bazat pe declarația mai multor persoane care au vorbit despre cine finanțează mișcărilor de stradă, cât și despre tentativa sa de asasinare.

„La DIICOT e o declarație care vorbește despre așa ceva. Nu e a mea. A cuiva care a spus cu subiect și predicat. Dar nu se va întâmpla nimic. Cât timp e acest regim vorbim degeaba. Dacă vreodată, sper să ajungem în țara asta să iasă la inveală adevărul o să considerați că tot ce a fost în emisiunea dumneavoastră au fost glumițe. Dacă o să iasă la iveală o să vă îngroziți. Nu mai sunt la aceeași intensitate, dar încă mai e”, a declarat Liviu Dragnea, duminică, la România TV.

Liderul PSD a explicat că una dintre persoanele care a făcut declarații în dosarul de la DIICOT a fost amenințată, precizând că toată povestea ridică semne de întrebare. El a adăugat că nu știe totuși dacă informația este reală.

„Nu dosarul meu. Da, apare numele meu. E un dosar generat de o declarație a cuiva, cred că sunt doi sau trei, care au spus lucruri dovedite despre toate acește mișcări. Cine finanțează, cum au fost finanțate pentru toate aceste mișcări în România. Și spunea ce se intenționa să se facă. Am înțeles că ar fi fost și puțin amenințat. Și stai și te întrebi. În dosarul cu Doina Pană nu se întâmplă nimic. Dosarul acesta. Nu se întâmplă nimic. Altfel cum. Bun. Poate toată lumea e de bună credință și suntem noi suspicioși. Dar dacă nu e așa. Nici măcar nu știu dacă e reală (informația – n.r.)”, a conchis Dragnea.

În august 2018, Liviu Dragnea a declarat că a existat o tentativă de asasinat la adresa sa, patru cetăţeni străini venind în România cu acesta scop, la iniţiativa unui om celebru în lume.

Procurorii DIICOT efectuează cercetări după ce fostul ministru Doina Pană a spus că ar fi fost intoxicată cu mercur. Cercetarea vizează infracțiunile de constituire grup infracțional organizat și tentativă de omor, iar în cauză a fost audiată deja Pană.

Doina Pană a depus, de asemenea, mai multe documente medicale prin care reieșea că aceasta avea, în organism, o cantitate dublă de mercur.