DIICOT cere arestarea argeșeanului suspectat de terorism

Procurorii DIICOT vor cere mandat de arestare pentru bărbatul din Argeş care,convertit la islamism, plănuia un atac asupra unei baze militare, alături de complici din Occident.

În vârstă de 39 de ani, bărbatul a fost reţinut joi, aflându-se în vizorul autorităților din 2015.

Potrivit anchetatorilor, suspectul fusese condamnat pentru furt calificat în Franţa, unde și-a ispăşit pedeapsa, radicalizându-se în detenţie.

Potrivit Serviciului Român de Informaţii, creşte numărul persoanelor care se află în vizorul autortăţilor pentru propagandă jihadistă pe internet.

‘Sunt persoane neadaptate societății, marginalizate, aflate în zone defavorizate. Vorbim despre un fenomen de radicalizare care se întâmplă în medii infracționale, în penitenciare. Presa bagatelizează … teroristul în șlapi, teroristul cu butelie … Aceste persoane fac parte din profilul teroriștilor peste tot în lume. Să nu ne așteptăm la persoanele pe care le vedem la televizor în filmele de propagandă ale grupărilor islamite,  bine îmbrăcate … acelea fac parte dintr-o altă categorie’, a spus purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea.

Argeșeanul suspectat de terorism, reținut

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS