Confidenţialitate

DIICOT cere ajutorul FBI pentru analiza genetică în cazul Luizei Melencu

Procurorii DIICOT au cerut sprijin autorităților judiciare din Statele Unite pentru a stabili profilului psihologic al lui Gheorghe Dincă, dar și pentru a realiza expertiza genetică în cazul Luizei Melencu.

DIICOT anunță că a pus deja la dispoziția Biroului Federal de Investigații fragmentele osoase care vor fi analizate de specialiștii americani.

În România, experții de la Institutul de Medicină Legală nu au putut face decât o parte din analiza genetică în cazul Luizei Melencu, tânăra de 18 ani, dispărută în luna aprilie. Mai exact, testele ADN realizate în România, au vizat numai analiza genetică de tip cromozomial, nu și cea de tip mitocondrial. Specialiștii FBI vor stabili și profilul psihologic și comportamental al lui Gheorghe Dincă.

DIICOT menționează că a solicitat ajutorul FBI, datorită înaltei specializări în materie de analize și expertize de acest gen și nu pentru că ar fi vreun cetățean american implicat în vreun fel în cazul Caracal.

Mama Luizei Melencu a refuzat să îi fie recoltate noi probe biologice și a fost citată cu mandat pentru realizarea acestei proceduri. Femeia s-a temut că anchetatorii vor planta noile probe în oasele găsite la marginea pădurii, pentru a declara închis cazul fiicei sale.

Noile probe recoltate de la mama Luizei Melencu vor fi analizate de experții americani – menționează DIICOT.

La o primă analiză făcută în august asupra oaselor găsite la marginea unei păduri, specialiștii IML nu au putut identifica niciun profil ADN, din cauză că oasele erau într-o stare de calcinare excesivă. A doua expertiză medico-legală a scos la iveală că fragmentele osoase provin de la o singură persoană de sex feminin, cu vârsta între 15 și 19 ani, alta decât Alexandra Măceșanu, tânăra despre care Gherghe Dincă susține că a incinerat-o într-un butoi din curtea casei.