Dietele sărace în grăsimi pot preveni boala Alzheimer

O dietă fără grăsimi dar şi consumul de făină integrală previn boala Alzheimer.

În schimb, cei care consumă cantităţi mari de unt, brânză, biscuiţi şi pâine albă se expun unui risc mai mare de a dezvolta această boală.

Obezitatea este un factor de risc pentru apariţia bolii Alzheimer, la bătrâneţe.

Obezitatea poate deteriora vasele de sânge din creier care, la rândul lor,distrug celulele creierului.

Ultimul studiu realizat de cercetătorii americani a stabilit că o alimentaţie bogată în pâine albă, orez alb, cips-uri şi cereale cu zahăr dar şi produsele bogate în grăsimi saturate – lapte, prăjituri şi carne roşie prezintă un risc crescut pentru dezvoltarea bolii Alzheimer.

Oamenii de ştiinţă spun că cei care prezintă un risc crescut de a dezvolta Alzheimer, spre exemplu obezii sau cei care au un istoric familial în acest sens, ar trebui încurajaţi să urmeze o dietă din făină integrală şi cu puţine grăsimi pentru a preveni apariţia afecţiunii.

Iar un alt studio arată că exerciţiile fizice pot fi şi ele utile pentru prevenirea bolii Alzheimer. Oamenii de ştiinţă londonezi au descoperit că bolnavii de Alzheimer prezintă un deficit al unei proteine care se dezvoltă atunci când organismul este activ.