Confidenţialitate



Dicţionarul gastronomic: Cine știe ce este bardarea? 


Dicţionarul gastronomic: Cine știe ce este bardarea? 

Nu-i grav dacă nu știți, nu toți bucătarii profesioniști au apucat să afle cum se cheamă acest procedeu tehnic pe care-l practică foarte mulți bucătari amatori când vor să ofere suculență și aromă cărnurilor mai slabe, cărnii albe în general.

Chef Hădean vă dezvăluie în Dicționarul gastronomic de azi la ce se referă termenul “a barda”, care vine din limba franceză, de la care am învățat foarte multe lucruri, inclusiv din terminologia gastronomică.

Bardarea este învelirea cărnii de pui, curcan sau chiar porc, în slană, fleică sau gușă, fără a se limita la aceste părți. Le-am numit pe acestea pentru că sunt părți grase.

Scopul bardării e aducerea unui plus de aromă, savoare și suculență în carnea slabă. Cel mai adesea veți întâlni bardarea făcută prin fixarea slanei cu scobitori, însă o bardare elegantă se face prin legarea cu sfoară de bucătărie, care e rezistentă la frigere, coacere, opărire, brezare și chiar la grătar, dacă se folosește căldura indirectă.

Iar pentru un spectacol complet în bucătărie şi pentru preparate din carne savuroase, puteți alege produse proaspete din carne de pui, curcan și porc, din gama Gusturi românești de la Mega Image.

Carnea de curcan Gusturi românești este fragedă și dulce, se gătește ușor și e foarte versatilă din punct de vedere culinar. În plus, curcanul este una dintre cele mai sănătoase alegeri în materie de carne, fiind o sursă foarte bună de proteine de calitate.

Carnea de porc Gusturi românești este una dintre cele mai savuroase tipuri de carne. Trebuie doar să o gătești sănătos, să o consumi cu moderație, dar mai ales să te asiguri că este de bună calitate și provine din surse sigure. În acest sens, produsele din carne de porc marca Gusturi românești de la fermieri au garanția prospețimii, originii, trasabilității și siguranței.

Poftă bună și spor la cumpărături!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele stiri
Un bărbat responsabil de crearea unui post de radio care făcea propagandă legionară, plasat sub control judiciar pentru…

Cele două moțiuni simple împotriva ministrului de Interne și a ministrului Justiției au fost respinse în urma unor…

Cântăreţul britanic Chris Rea a încetat din viață la vârsta de 74 de ani. Printre cele mai cunoscute…

O propunere legislativă prin care să fie interzisă promovarea ideilor comuniste și a organizațiilor de acest fel, depusă…

Vremea se va răci de Sărbători. Ninsori așteptate în București și precipitații pe litoral | AUDIO

Constanța: Studenții cu dizabilități vor beneficia de anul viitor de condiții adaptate nevoilor lor: tastaturi Braille, dispozitive pentru…

Scumpiri de până la 35% la gaze naturale, de la 1 aprilie 2026. O schemă de ajutor pentru…

Președintele Nicușor Dan, după discuția cu magistrații: „Multe din lucrările care au fost sesizate, de dumneavoastră sau de…

Sistemele informatice ale companiei Apele Române, vizate de un atac cibernetic | AUDIO

200 de mineri de la Cariera Jilţ Nord protestează împotriva tăierii voucherelor de vacanță, un drept prevăzut în…