Confidenţialitate


Dicţionarul gastronomic: Cine știe ce este bardarea? 


Dicţionarul gastronomic: Cine știe ce este bardarea? 

Nu-i grav dacă nu știți, nu toți bucătarii profesioniști au apucat să afle cum se cheamă acest procedeu tehnic pe care-l practică foarte mulți bucătari amatori când vor să ofere suculență și aromă cărnurilor mai slabe, cărnii albe în general.

Chef Hădean vă dezvăluie în Dicționarul gastronomic de azi la ce se referă termenul “a barda”, care vine din limba franceză, de la care am învățat foarte multe lucruri, inclusiv din terminologia gastronomică.

Bardarea este învelirea cărnii de pui, curcan sau chiar porc, în slană, fleică sau gușă, fără a se limita la aceste părți. Le-am numit pe acestea pentru că sunt părți grase.

Scopul bardării e aducerea unui plus de aromă, savoare și suculență în carnea slabă. Cel mai adesea veți întâlni bardarea făcută prin fixarea slanei cu scobitori, însă o bardare elegantă se face prin legarea cu sfoară de bucătărie, care e rezistentă la frigere, coacere, opărire, brezare și chiar la grătar, dacă se folosește căldura indirectă.

Iar pentru un spectacol complet în bucătărie şi pentru preparate din carne savuroase, puteți alege produse proaspete din carne de pui, curcan și porc, din gama Gusturi românești de la Mega Image.

Carnea de curcan Gusturi românești este fragedă și dulce, se gătește ușor și e foarte versatilă din punct de vedere culinar. În plus, curcanul este una dintre cele mai sănătoase alegeri în materie de carne, fiind o sursă foarte bună de proteine de calitate.

Carnea de porc Gusturi românești este una dintre cele mai savuroase tipuri de carne. Trebuie doar să o gătești sănătos, să o consumi cu moderație, dar mai ales să te asiguri că este de bună calitate și provine din surse sigure. În acest sens, produsele din carne de porc marca Gusturi românești de la fermieri au garanția prospețimii, originii, trasabilității și siguranței.

Poftă bună și spor la cumpărături!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele stiri
Taxă specială pentru turiștii care vin în București

Hunedoara: Descoperire nouă la Castelul Corvinilor. Au fost găsite două documente vechi de peste 150 de ani, depuse…

„Sirenele libertății” vor răsuna sâmbătă la Timişoara, un gest simbolic care marchează ziua declarării primului oraş liber de…

Ciprian Ciucu, după ce a depus jurământul pentru funcția de primar general al Capitalei: „Va urma o perioadă…

Vladimir Putin a acuzat Ucraina de începerea războiului în 2022 și a prezentat o hartă a Rusiei care…

Mai multe cadre MAI au donat sânge în cadrul unui eveniment-spectacol, la care au luat parte și copii:…

Secția de ATI pentru nou-născuți a spitalului „Marie Curie” din București se extinde. Mai e nevoie de jumătate…

România în Direct. Care este gustul Crăciunului tău?

Impozitele auto cresc de la 1 ianuarie, în funcție de norma de poluare și capacitatea cilindrică. Lia Olguța…

Carburanții se scumpesc din 1 ianuarie. Cât vor plăti șoferii la pompă pentru benzină și motorină | AUDIO