Confidenţialitate


Dicţionarul gastronomic: Cine știe ce este bardarea? 


Dicţionarul gastronomic: Cine știe ce este bardarea? 

Nu-i grav dacă nu știți, nu toți bucătarii profesioniști au apucat să afle cum se cheamă acest procedeu tehnic pe care-l practică foarte mulți bucătari amatori când vor să ofere suculență și aromă cărnurilor mai slabe, cărnii albe în general.

Chef Hădean vă dezvăluie în Dicționarul gastronomic de azi la ce se referă termenul “a barda”, care vine din limba franceză, de la care am învățat foarte multe lucruri, inclusiv din terminologia gastronomică.

Bardarea este învelirea cărnii de pui, curcan sau chiar porc, în slană, fleică sau gușă, fără a se limita la aceste părți. Le-am numit pe acestea pentru că sunt părți grase.

Scopul bardării e aducerea unui plus de aromă, savoare și suculență în carnea slabă. Cel mai adesea veți întâlni bardarea făcută prin fixarea slanei cu scobitori, însă o bardare elegantă se face prin legarea cu sfoară de bucătărie, care e rezistentă la frigere, coacere, opărire, brezare și chiar la grătar, dacă se folosește căldura indirectă.

Iar pentru un spectacol complet în bucătărie şi pentru preparate din carne savuroase, puteți alege produse proaspete din carne de pui, curcan și porc, din gama Gusturi românești de la Mega Image.

Carnea de curcan Gusturi românești este fragedă și dulce, se gătește ușor și e foarte versatilă din punct de vedere culinar. În plus, curcanul este una dintre cele mai sănătoase alegeri în materie de carne, fiind o sursă foarte bună de proteine de calitate.

Carnea de porc Gusturi românești este una dintre cele mai savuroase tipuri de carne. Trebuie doar să o gătești sănătos, să o consumi cu moderație, dar mai ales să te asiguri că este de bună calitate și provine din surse sigure. În acest sens, produsele din carne de porc marca Gusturi românești de la fermieri au garanția prospețimii, originii, trasabilității și siguranței.

Poftă bună și spor la cumpărături!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…