Confidenţialitate

Dezbaterea moțiunii de cenzură în Parlament: PNL aduce cutii la prezidiu cu semnături pentru Pilonul II. USR împarte trandafiri

Circul se reia la Parlament: de la ora 14.00, a început ședința reunită a Senatului și Camerei Deputaților în care e dezbătută moțiunea de cenzură depusă de opoziție,  numită „Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”.

După ce a fost votată ordinea de zi, liberalii au depus la prezidiu mai multe cutii pe care scrie „Luptăm până la capăt” și în care s-ar afla semnături în favoarea Pilonului II de pensii.

În acest timp, parlamentarii USR au împărțit trandafiri albi doamnelor din PSD și ALDE dar și scrisori în care au trecut câteva motive pentru a vota moțiunea de cenzură.

***

Cât despre moțiune, documentul atrage atenția: scumpirile se țin lanț, puterea de cumpărare a scăzut foarte mult, ratele românilor către bănci cresc în fiecare zi și, în unele cazuri, s-au majorat cu câteva sute de lei.

Moțiunea a fost prezentată, la începutul dezbaterii, de senatorul USR Mihail Radu Mihai:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opoziția se întreabă dacă, într-adevăr, guvernarea PSD-ALDE va reuși să plătească salariile și pensiile fără să ia fonduri din alte sectoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cât despre proiectele de investiții, acestea sunt ironizate. Pe hârtie, PSD-ALDE au promis 700 de kilometri noi de autostradă… În realitate, nu s-a inaugurat nici măcar un kilometru de la preluarea guvernării.

Opoziția reclamă un asalt asupra tuturor instituțiilor statului:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deputații USR poartă banderole albe la braț pentru că, de luni, se află în grevă japoneză. De altfel, au spus că vor împărți azi și manifestanților din fața Parlamentului asemenea banderole.