Confidenţialitate

Dezbatere Europa FM: Angajatorii industriali găsesc cu greu salariați | VIDEO

Angajatorii industriali din România nu mai au de unde alege angajați, în condițiile în care ponderea producției depășește media Uniunii Europene. Semnalul de alarmă a fost tras de rectorul Universității Transilvania din Brașov, în cadrul unei dezbaterii “E posibilă o Românie Educată”, care a fost organizată de Europa FM.

“Să nu uităm că, în urmă cu 10 ani, era o problemă cu angajarea. Era excedent de forţă de muncă, iar astăzi este o “foame” cruntă în ceea de priveşte resursa umană”, a spus, între altele, Ioan Vasile Abrudan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La dezbaterea de la Brașov, a participat și coordonatorul programului prezidențial România Educată, consilierul prezidenţial Ligia Deca.

“Pariul nostru este că, indiferent ce se va întâmplat [din punct de vedere] politic, dacă România în ansamblul său agreează că trebuie să se întâmple 5 lucruri în Educaţie, şi eu aş începe cu cariera didactică şi cum se simte valorizat profesorul, dar după ce este bine selectat şi monitorizat, poate că lucrurile s-ar putea schimba. Ce face “România educată” în continuare? După ce am lansat în dezbatere publică documentul, în perioada în care acesta este criticat constructiv, noi ne-am mai propus să atacăm nişte teme. Una dintre ele este inteligenţa artificială şi digitalizarea şi impactul lor în Educaţie. Am plecat de la acest lucru când am început dezbaterea publică, şi am întrebat cum ar trebui să răspundă educaţia publică, şi ne vom întoarce la asta”, a explicat oficialul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.