Confidenţialitate

Dezastru ecologic pe un lac de acumulare din Argeș | AUDIO

De mai bine de două săptămâni pe lacul de acumulare Sătic plutesc mii de sticle de plastic. Nimeni nu a luat nicio măsură, iar instituțiile statului dau vina una pe alta și toate pe locuitori.

Petiții online și sesizări la Primăria Rucăr și Garda de Mediu Argeș au fost făcute de oameni încă din data de 16 martie, dar până acum nicio autoritate nu a intervenit pe lacul de acumulare de la Sătic.

Garda de Mediu Argeș recunoaște că știe situația de aproape două săptămâni, dar nu a intervenit pentru că nu e treaba ei întrucât lacul ar aparține de Administrația Bazinală Argeș Vedea.

Și la ABAV se cunoaște situația lacului de acumulare de la Sătic, dar nici ei nu au intervenit pentru că responsabilitatea  ar aparține companiei Hidroelectrica.

Alexandru Vîjan, comisarul șef al Gărzi de Mediu Argeș,  instituție care nu s-a deranjat cu vreo intervenție, a găsit soluția – primăria Rucăr să pună mâna să monteze camere de supraveghere, căci problema e a oamenilor. Vîjan a mai spus că nu a discutat nimic cu cei de la Apele Române, dar va discuta zilele următoare.

Foto: Arhivă

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ana Sorescu