Confidenţialitate

Deveselu: Foști șefi din Armată au fost trimiși în judecată pentru plăți fictive de peste 1 milion de lei

Fostul comandant al unei unităţi militare din Craiova și înlocuitorul acestuia sunt acuzați de corupție. Aceștia ar fi decontant ilegal bani unei firme din Caracal care făcea lucrări în baza Deveselu.

Foştii şefi din Armată, Daniel Croitoru, acum colonel în rezervă, fost şef al U.M. 02517, şi fostul locţiitor al acestuia, colonelul Vasile Deatcu au fost trimiși în judecată.

Alături de ei au fost trimişi în judecată şi şeful biroului Dirigenţie Lucrări din cadrul unităţii militare, fostul contabil şef, un dirigente de şantier şi administratorul unei firme din Caracal.

Potrivit anchetatorilor, pe 16 decembrie 2013, între unitatea militară și firma din Caracal a fost încheiat un contract pentru executarea unor lucrări la Cazarma 1114 Deveselu. 

Între decembrie 2013 şi decembrie 2014, reprezentanţii unităţii militre au făcut mai multe plăţi către firma din Caracal pentru echipamente, utilaje și lucrări neprimite, neprestate și neexecutate.

Au primit facturi, dar nu reflectau realitatea. Procurorii militari au stabilit că prejudiciul creat unităţii militare craiovene se ridică la peste un milion de lei, iar Direcția pentru relația cu Parlamentul și asistență juridică a Ministerului Apărării s-a constituit parte civilă în acest dosar.

Foştii şefi din Armata craioveană şi ceilalţi inculpaţi au semnat acorduri de recunoaştere a faptelor acceptând pedepse cu suspendare. Dosarele au fost trimise la instanţă.