Confidenţialitate

Deva: Primul centru de vaccinare ”drive trhu”, deschis cu succes

Zeci de autoturisme s-au așezat la coadă încă de la 6 dimineața în parcarea celui mai mare mall din Deva, acolo unde s-a deschis, în premieră naţională, primul centru de vaccinare împotriva COVID-19 în sistem “drive-thru” – direct din maşină.

Toate etapele- de la triaj până la monitorizarea post-vaccinare şi eliberarea adeverinţelor – se fac fără ca oamenii să coboare din maşini.

Organizatorii sunt pregătiți pentru vaccinarea a peste 500 persoane, zilnic.

Sunt patru fluxuri de vaccinare iar paşii care trebuie parcurşi sunt explicați  pe pagina de Facebook a Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

Tot de acolo pot fi descărcate formularele care trebuie completate de către cei care doresc să se imunizeze.

 

La acest centru din Deva poate veni oricine să primească vaccinul anti Covid, doar prezentând actul de identitate, indiferent de localitatea de domiciliu, și fără să mai fie necesară înscrierea în platforma naţională.

Totul începe în zona de triaj, unde, după măsurarea temperaturii şi primirea formularelor, pe parbrizul maşinii este lipit un emoticon cu o faţă zâmbitoare.

Semnul permite intrarea autoturismului în zona de vaccinare.

Odată geamurile maşinii coborâte, cei din interior sunt vaccinaţi în braţ, apoi un voluntar al Crucii Roşii le scrie pe parbriz ora la care li s-a administrat serul.

După alte 15 minute petrecute în zona de monitorizare, oamenii îşi primesc adeverinţele de vaccinare şi pot pleca.

Potrivit directorului executiv al DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, centrul e deschis între orele 10-19 dar, în funcţie de solicitări, programul poate fi  prelungit.