Confidenţialitate

Deținutul evadat de la Rahova a fost prins în Vrancea

Deținutul care a evadat aseară de la Penitenciarul Rahova a fost prins în această după-amiază în județul Vrancea.
Bogdan Iftimie a fost identificat pe raza comunei Vulturu, unde venise la o rudă, mai exact la o mătusă, aceasta fiind cea care a alertat autoritățile. 
El nu a opus rezistență în momentul în care polițiștii au ajuns acasă la ruda sa, iar acum se află în Penitenciarul Focșani.
Bogdan Iftimie nu va rămîne încarcerat în Penitenciarul Focșani, ci va fi transferat la Ravoha, acolo de unde a reușit să fugă, însă cel mai probabil se va afla sub pază strictă.
Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de 13 ani și 4 luni pentru omor.

Conducerea penitenciarului Rahova a deschis o anchetă internă.

“În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces– posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului unității, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din angajaţi ai Penitenciarului București Rahova, precum şi cooperarea cu Inspectoratul General de Poliţie, I.P.J Ilfov, D.G. Jandarmi a Municipiului București, I.G.al Poliției de Frontieră. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative, care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului”, se arată într-un comunicat de presă al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).