Destinația potrivită pentru zilele friguroase: cazare la Cabana Plăpumioara

Începem săptămâna cu vreme mohorîtă, ploi și chiar ninsori în nordul Moldovei, genul de zi în care pur și simplu nu-ți vine să ieși din casă. Destinația perfectă pentru astfel de momente este Cabana… Plăpumioara. Nu e o glumă, ci denumirea unor pensiuni din țara noastră. Găsim o cabană Plăpumioara lângă Dunăre, în județul Mehedinți, și o alta în Bucovina, aproape de Vatra Dornei. Cu alte cuvinte, Cabana Plăpumioara nu e doar o metaforă, ci o realitate plăcută pentru turiști.

 

Cei care aleg să se ”cuibărească” în Cabana Plăpumioara din Moldova trebuie să știe că gazdele fac tot posibilul pentru a-i face să se simtă ca acasă, spune administratorul Lucian Răchiteanu:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

 

În plus, turiștii care ajung aici sunt aproape rupți de lume, adaugă Lucian Răchiteanu.

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În timpul iernii, cei care vor să facă mișcare pot merge în Vatra Dornei, unde sunt două pârtii de ski. Vara, se poate merge în Parcul Național Călimani, unde se află Rezervația Naturală 12 Apostoli, aria protejată Lacul Iezer și Cascada Tihu. Dar și mai important pentru turiști este Trans-Rarăul. Spectaculosul drum care străbate Masivul Rarău a fost inaugurat în toamna anului trecut.

 

foto: DJ Pisi

 

 

Articole Similare