Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un parlamentar AUR propune ca permisul auto să fie suspendat în perioada aleasă de șofer

Inițiativa suspendării permisului auto în perioada preferată de șofer revine în parlament. Dacă în legislatura trecută acest lucru a fost dorit un parlamentar ALDE, acum este vorba de un proiect al deputatului AUR, Dorel Acatrinei, scrie Adevărul.

El propune ca şoferii cărora li se suspendă permisul de conducere să poată alege perioada în care se aplică decizia rămânerii fără carnet timp de 90 de zile, într-un interval de maximum 12 luni de la sancţionare.

Deputatul Acatrinei deține o firmă de transport rutier în județul Suceava, iar această suspendare îi vizează atât pe șoferii profesioniști, cât și pe cei obișnuiți.

De exemplu, Dorel Acatrinei ar vrea ca şoferii profesionişti să poată alege perioada de suspendare astfel încât să se suprapună cu concediul de odihnă sau alt eveniment, ca să nu își piardă locul de muncă pentru că nu-şi mai pot face meseria. 

Deputatul AUR a mai dat și alte exemple pentru ca permisul să fie suspendat în perioada aleasă de șofer: „De asemenea, sunt situaţii în care familiile conducătorilor auto, când apare un eveniment neprevăzut şi nefericit – cum ar fi o înmormântare – sau un eveniment fericit – cum ar fi o nuntă sau un botez -, situaţii când este nevoie de multe drumuri cu maşina sau pentru rezolvarea problemelor care nu suferă amânare”.  

Sursa foto: cdep.ro

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.