Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un medic militar, autor al “Manualului de șpagă”, condamnat la 6 ani și 8 luni de închisoare

Adrian Gabriel Ilie, medic la Spitalul Militar “Carol Davila” din Bucureşti, cu gradul de locotenent colonel, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 6 ani şi 8 luni închisoare cu executare pentru că lua mită de la pacienţi pentru intervenţii chirurgicale de înfrumuseţare a nasului, scrie Agerpres

Medicul a devenit cunoscut acum patru ani când anchetatorii au descoperit în calculatorul lui un “Manual de şpagă”. Este vorba de un fişier, în format pdf, cu denumirea “Manual de şpagă”, în care erau prezentate cazuri documentate de jurnalişti referitoare la modalitatea, tarifele şi circuitul mitei în sistemul public de sănătate din România.

Procurorii au mai găsit și un fişier cu denumirea “Tarife Chirurgie ORL Dr Adrian Ilie.xlsx”, în care erau detaliate tipul intervenţiei chirurgicale, felul anesteziei şi tariful aferent fiecărei intervenţii chirurgicale.

După ce va ieşi din penitenciar, Adrian Gabriel Ilie nu îşi va putea exercita unele drepturi civile pe o durată de 4 ani, printre care şi dreptul de ocupa funcţia de medic.

De asemenea, o femeie care i-a dat mită medicului, Silvia Florentina Baranovschi, a fost condamnată la trei ani închisoare cu executare.

Pe de altă parte, judecătorii au confiscat mai multe sume primite de medic ca mită, dar şi bani găsiţi de anchetatori la domiciliul său: 33.260 de euro, 510 dolari, 52.500 de lei, 2.000 de forinţi şi 90 de dinari.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. 

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.