Confidenţialitate

Deșteptarea: Un japonez a fost amendat pentru că a fumat la serviciu 4.512 țigări în 14 ani | VIDEO

Un funcționar public japonez din Osaka a fost amendat cu 11.000 de dolari pentru că a fumat la locul de muncă. De 4.512 ori în 14 ani.

Angajatul, în vârstă de 61 de ani, era director și a fost prins că în 14 ani a stat la țigară echivalentul a 355 de ore și 19 minute petrecute fără să-și facă treaba.

Contravenientul și alți doi colegi din cadrul guvernului prefecturii Osaka au fost inițial anchetați pentru că fumau la locul de muncă în septembrie 2022, după ce biroul lor de resurse umane a primit plângeri anonime cu privire la obiceiurile lor de fumat.

Cu toate acestea, ei nu au ținut cont de avertismentele din partea supervizorilor lor și au mințit cu privire la fumat în cadrul unui interviu. Pe lângă amendă, a primit și o sancțiune de șase luni de reducere a salariului cu 10%.

Osaka are unele dintre cele mai stricte legi privind fumatul din lume. O interdicție în spațiile guvernamentale, cum ar fi birourile și școlile publice, a fost introdusă în urmă cu peste două decenii, iar angajaților guvernamentali li s-a interzis să fumeze în timpul orelor de lucru în 2019.

Reacțiile oamenilor la această sancțiune au fost diverse. Unii au argumentat că a fi nevoiți să meargă în afara sediului pentru a fuma ar fi însemnat o pierdere și mai mare de timp, în timp ce alții au spus că se poate pierde timpul la serviciu bând ceai, mâncând gustări sau pur și simplu discutând, dar acestea nu sunt infracțiuni pedepsite, așa că nici fumatul tutunului nu ar trebui să fie.

Un caz similar a fost raportat în 2019, când un profesor a fost obligat să returneze un milion de yeni din câștigurile salariale (7.500) după ce a fost găsit vinovat că a luat aproximativ 3.400 de pauze de fumat ilicite în timpul orelor de lucru.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.