Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Un american și-a cumpărat Ferrari, Bentley și Lamborghini din ajutoarele date de stat în pandemie

Un american din California a fost arestat sub acuzația că a cheltuit banii dați de stat drept ajutoare de pandemie pentru a-și cumpăra mașini de lux. El a încasat cu acte false 5 milioane de dolari. Statul i-a dat banii, deși niciuna din afacerile lui nu mai funcționa, scrie USA Today

Iar cu banii respectivi și cumpărat Ferrari, Bentley și Lamborghini, și-a acoperit diverse cheltuieli și a mers în vacanțe luxoase. Anchetatorii i-au confiscat mașinile și au pus sechestru și pe două milioane de dolari din conturile sale.

Tot cu banii dați drept ajutor în pandemie, un oraș din Japonia a construit o statuie gigantică cu un calamar, pentru a promova turismul local.

Noto, oraș pe coasta Mării Japoniei unde calamarul este o delicatesă locală, a cheltuit 25 de milioane de yeni, adică aproximativ 190.000 de euro, pe calamarul de plastic de 13 metri, scrie The Guardian. Autoritățile locale spun că așa ar vrea să relanseze turismul.

Surse foto: Twitter/US Atorney L.A. și Twitter/CNN 

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.