Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Taiwanezii, rugați să nu își mai schimbe numele în „Somon” ca să mănânce sushi gratis

Cetăţenii din Taiwan sunt rugați de autorități să nu-şi mai schimbe numele în “Somon”, după ce zeci de oameni au făcut acest lucru pentru a beneficia de promoția unui restaurant.

Astfel, un lanţ de magazine de sushi a anunţat că orice client ce are în nume și caracterele chinezești pentru somon, “Guy Yu”, va primi gratis, alături de cinci prieteni, oricât sushi poate mânca, scrie The Guardian.

Presa din Taiwan a numit fenomenul “Haosul somonului”, după ce aproape 150 de persoane, majoritatea tinere, au mers la evidenţa populaţiei pentru a-şi schimba numele în mod oficial, mai ales că legea le dă voie să facă acest lucru de trei ori. Ceea ce însemnă că la finalul promoției își pot schimba numele înapoi.

Oficialii statului nu s-au distrat prea mult. „Acest tip de schimbare a numelui nu doar că iroseşte timp, dar mai duce şi la întocmirea de tot felul de documente lipsite de necesitate”, a declarat ministrul adjunct de Interne al Taiwanului, Chen Tsung-yen. 

„Sper că lumea se poate comporta mai raţional în această privinţă”, a adăugat acesta.

Tinerii dornici de sushi gratis nu au ascultat, însă, de rugămințile autorităților.

„Tocmai mi-am schimbat numele în această dimineaţă şi am adăugat „Bao Cheng Guy Yu”. Deja am mâncat sushi în valoare de peste 7,000 de dolari taiwanezi”, a spus un student pe nume Ma. Într-o traducere aproximativă, noul nume al lui Ma înseamnă „Somon Exploziv Atrăgător”.

Alte articole din presa taiwaneză vorbesc despre schimbări de nume precum „Prinţul Somon” ori „Somon Orez Prăjit”. Un alt cetățean a hotărât să se pregătească deja pentru următoarea mare promoție, așa că și-a adaugat la nume 36 de ideograme cu tema fructe de mare, printre care crab, homar și, foarte important, melc abalone, o mare delicatesă în bucătăria asiatică.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.