Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | MARȚI, 12 mai

Spitalele din România aflate în linia întâi a luptei cu pandemia de coronavirus continuă să primească sprijin de la companii private și de la ONG-uri.

Producătorul de medicament Zentiva România anunță că doneaza spitalelor și cabinetelor medicale 3.600 de litri de gel dezinfectant pentru mâini,  care vor ajuta medicii și asistentele să se protejeze.

Zentiva România a mai făcut și alte donații în timpul pandemiei. Astfel, până la sfârșitul lunii trecute au fost distribuite către mai mult de 200 de spitale și cabinete medicale individuale peste 130.000 de echipamente de protectie.

Este vorba de măști, mănuși de unică folosință, botoși, viziere, combinezoane, covorașe si soluție biocidă. De aceste materiale au beneficiat peste 7.200 de cadre medicale din linia întâi.

De viziere este nevoie în continuare în spitale, chiar dacă în câteva zile încetează starea de urgență și începe o perioadă mai relaxată.

După aproape două luni de la înființare, voluntarii de la Viziere.ro continuă să producă echipamente, care au ajuns deja la peste 1200 de unități medicale, organizații și instituții.

Până acum, au fost donate peste 200 de mii de viziere, iar programul are nevoie de sprijin pentru a livra în continuare vizierele.

Printre companiile care au susținut sau au sponsorizat până acum proiectul se numără Banca Transilvania, BASF România, Fundația Fan Courier, KPMG sau NN.

În fine, organizația Salvați Copiii strânge bani pentru Fondul de Urgență pentru Spitale cu ajutorul celor care stau acasă dar vor să facă mișcare îndrumați de un antrenor.

Astfel, în aceste zile are “Săptămâna Mișcării” prin Zoom. Mecanismul este următorul: vă alegeți un antrenorul preferat sau cursul disponibil și donați 20 lei către Fondul de Urgență pentru Spitale deschis de Salvați Copiii România.

Banii care se adună în acest fond îi ajută pe medicii din linia întâi în lupta pentru supraviețuire și vindecare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.