Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | JOI, 14 mai

În lupta cu pandemia de coronavirus, CEC Bank anunță sponsorizări de 200 de mii de euro pentru spitalele din linia întâi.

Banii merg către nouă spitale publice din cele mai afectate regiuni ale țării, precum Suceava sau Galați.

Acestea vor putea cumpăra echipamente de protecție și alte materiale necesare pentru personalul medical.

La rândul său, Fundația Coca-Cola a donat Crucii Roșii Române 250 de mii de dolari pentru echipamente de protecție destinate personalului medical și kituri de testare Covid-19.

Astfel, personalul medical va primi 5.000 de seturi de protecție, ce conțin măști și mănuși de protecție.

Iar cu cele 100 de seturi pentru testarea Covid-19 vor putea fi făcute 100 de mii de testări.

La finele lunii martie, Coca-Cola a mai făcut o donație de 200 de mii de euro, în produse și bani pentru echipamente medicale.

Și, la final, o știre despre un bilanț de etapă. La mai bine de o lună de la startul campaniei Solidar Social, echipa condusă de Chef Adi Hădean a preparat peste 35 de mii de porții de mâncare caldă.

Astfel, circa 1200 de porții au fost livrate zilnic către personalul medical de la spitalele Matei Balș, Fundeni, Colentina și către persoanele vulnerabile aflate în evidența Primăriei Sector 6.

În acțiunea umanitară Solidar Social sunt implicați aproape 100 de voluntari.

Proiectul este susținut prin donații făcute de oameni și firme.

Multe companii au contribuit cu mașini și carburant pentru livrări sau cu ingrediente pentru mâncare. Printre acestea, Macromex, Penny Market, Unilever, Hochland, Nordic, Univer, Autonom, MOL România și OMV Petrom.

Cine dorește să se implice în acest proiect, fie cu donații de bani sau produse, fie ca voluntar, găsește mai multe informații la adresa activsocial.ro.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.