Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Știri bune în vremuri rele | JOI, 09 aprilie

Peste 200 de mii de lei au fost donați în primele 24 de ore ale campaniei „Donează pentru linia întâi” despre care vă spuneam ieri.

Este vorba de campania inițiată de 4 mari companii din România care donează și strâng bani pe platforma www.emag.ro/doneaza/live pentru cei aflați în linia întâi a luptei cu coronavirusul.

Apelului inițiat de Mobexpert, Banca Transilvania, Bitdefender și eMAG i s-au alăturat alte peste 100 de companii. Cele mai mari donații au venit din București, Cluj-Napoca, Arad, Constanța, Craiova, Timișoara, Iași și Brașov.

Vine o mână de ajutor și pentru cei infectați cu coronavirus. Companiile Auchan și Leroy Merlin, cu sprijinul Ministerului Sănătății și al Departamentului pentru Situații de Urgență, amenajează un centru de spitalizare pentru persoane noncritice.

Astfel, o clădire aparținând Leroy Merlin, aflată pe centura Capitalei în zona Mogoșoaia, va fi transformată într-o unitate pre-spitalicească.  Acestui proiect i s-au alăturat deja mai multe firme și ONG-uri.

Crucea Roșie Română a cumpărat, cu ajutorul mai multor companii naționale, 1 milion de măști sanitare.

Acestea au costat aproape 8 sute de mii de euro și au fost distribuite  Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Poliției de Frontiera, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Imigrări, Agenției Națională de Administrație Fiscala și filialelor de Cruce Roșie din toată țara.

Spitalul Municipal Rădăuți, care a devenit unitate de suport în lupta împotriva COVID-19 pentru cel mai afectat județ din țară, a primit o donație de 200 de mii de lei din partea MetaMinds

Spitalul are nevoie de acești bani pentru a cumpăra în regim de urgență materiale sanitare și medicamente.

În fine, Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila un aparat performant de ventilaţie mecanică, o mie de măşti de protecţie, produse de igienă şi 200 de cărţi de rugăciune.

Până acum, Arhiepiscopia Dunării de Jos a oferit ajutoare de peste 250 de mii de lei, sub formă de produse de igienă, alimente, măşti de protecţie şi mănuşi chirurgicale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.