Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: “Sounds of the forest”, harta online a sunetelor pădurilor din toată lumea

Sunetele pădurilor din toată lumea pot fi găsite într-o hartă online, numită „Sounds of the Forest”Oricine poate asculta și încărca sunete înregistrate într-o pădure din zona sa.

România este prezentă pe hartă cu două înregistrări.

Harta este o inițiativă a Wild Rumpus, o antrepriză socială, și Timber Festival, un festival anual care se desfășoară, de obicei, pentru trei zile, în mijlocul Pădurii Naționale din Marea Britanie.

„Când pandemia a dus la anularea festivalului nostru estival, Timber, care adună mii de oameni din Marea Britanie în Pădurea Națională, care vin să se joace, să cânte, să danseze și să creeze sub bolta pădurii, am început să ne gândim ce altceva putem face ca să ajutăm oamenii să se conecteze cu natura”, a spus Sarah Bird, director la Wild Rumpus, pentru publicația Treehugger.

Următorul pas va fi ca organizatorii festivalului să invite anumiți artiști care să se inspire din sunetele de pe hartă și care să creeze melodii sau alte forme de artă audio, care vor fi prezentate în ediția de anul viitor din Marea Britanie.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.