Confidenţialitate

“Deșteptarea” și “România în direct”, cele mai ascultate emisiuni radio

Europa FM este cel mai ascultat post de radio privat în orașele din România.

La nivel național, aproape 1.700.000 de oameni aleg să asculte Europa FM în fiecare zi, de luni până vineri, potrivit ultimului Studiu de Audiență Radio, efectuat în perioada 6 ianuarie – 26 aprilie.

Dimineața începe foarte bine la Europa FM, programul matinal Deșteptarea înregistrează cea mai mare creștere a numărului de ascultători în toată țara.

Emisiunea lui Vlad Petreanu, George Zafiu și Luca Pastia adună pe frecvențele Europa FM aproape un milion de ascultători, cu 100 de mii mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, Deșteptarea are și cea mai mare cotă de piață din România în rândul stațiilor private, în creștere semnificativă față de anul trecut. Și În București, emisiunea are cea mai mare creștere a cotei de piață.

Jurnalul de la ora 7.00 este cel mai ascultat program de știri din România în rândul stațiilor private. Pe parcursul zilei, peste 1.000.000 de români ascultă principalele ediții de știri Europa FM de la 7.00, 13.00 și 18.00.

În Europa Express, Sorin Niculescu reușește să obțină cea mai mare creștere de audiență la nivel național, cu peste 120.000 de ascultători în plus față de anul trecut.

La prânz, România în direct rămâne cea mai ascultată emisiune de radio din România, cu o cotă de piață de 13%. Aproape 500.000 de români au ales să îi asculte zilnic în aceste luni pe colegii noștri Tudor Mușat și Cătălin Striblea.

Avocatul Diavolului este programul cu cel mai mare număr de ascultători între stațiile private din România – peste 400.000 de oameni ascultă în fiecare vineri dezbaterea colegilor noștri Vlad Petreanu și Cătălin Striblea.

Peste 800 de mii de ascultători își petrec după-amiezile de luni până vineri pe Drum cu prioritate. Emisiunea lui Radu Constantinescu are cea mai mare creștere de audiență la nivel national, adunând în plus pe frecventele Europa FM din România 75 de mii de ascultători în plus față de anul trecut. Programul are și cea mai mare cotă de piață din România (10,9%).

La nivel național, 250.000 de oameni își petrec serile în Piața Victoriei și în Clubul de Seară. De altfel, Clubul lui Toader Păun are cea mai mare creștere de audiență în orașele din România – un plus de 50.000 de ascultători față de aceeași perioadă a anului trecut.

În medie, 450.000 de romani își petrec weekendul cu prietenii pe frecvențele Europa FM, alături de colegii noștri Alex Grecu, Petru Stratulat și Camelia Chenciu.

Europa FM, numărul 1 în orașele României

Europa FM este cel mai ascultat post de radio privat în orașele din România, potrivit ultimului Studiu de Audiență Radio, efectuat în perioada 6 ianuarie – 26 aprilie 2020.

Europa FM înregistrează cea mai mare creștere a cotei de piață din România – de la 8,4% la 10%. Performanța este cu atât mai importantă cu cât universul Studiului de Audiență Radio este în scădere cu aproape 600 de mii de persoane, dată fiind schimbarea setului de date de ponderare începând cu ianuarie 2020.

Și în București, Europa FM are cea mai creștere a cotei de piață, de la 7,6% la 9,6%, ceea ce îi consolidează a doua poziție în clasamentul stațiilor private:

În București, Europa FM înregistrează cele mai mari creșteri de audiență în rândul publicului comercial.

• Numărul de ascultători este în creștere de la 9,2% la 10,8%:

• Iar cota de piață crește de la 8,8% la 12,3%:

Europa FM a rămas, și în starea de urgență, cea mai importantă sursă de informare radio pentru români, potrivit unui sondaj IMAS efectuat la comanda Europa FM. Studiul a fost realizat în perioada 6 – 24 aprilie 2020, pe un eșantion de 1010 persoane și are o marjă de eroare de 3,1%