Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Piteștiul are cea mai scumpă toaletă publică din țară, a costat 400.000 de euro

Orașul Pitești se poate lăuda cu cea mai scumpă toaletă publică din România. Consiliul local a cheltuit pe noua construcție aproximativ 400 de mii de euro. 

Noua toaletă subterană cu lift face parte dintr-un amplu proiect de reabilitare a Pieţei Primăriei Piteşti, care a costat peste 14 milioane lei, scrie Adevărul

Iniţiativa noii reabilitări a Pieţei i-a aparţinut fostului primar Cornel Ionică, de la PSD.

Toaleta publică subterană cu lift are cinci cabine pentru bărbaţi, cinci pentru femei şi o cabină pentru persoane cu dizabilităţi. Pereţii sunt din beton armat, iar luminatoarele, din aluminiu cu geam termoizolant.

Actualul primar Cristian Gentea, tot de la PSD, aflat în funcție de numai 4 luni, a recunoscut că, în calitate de consilier local, a votat și el proiectul, deși i s-a părut scump.

În topul celor mai scumpe toalete publice din România, Piteşti este urmat de o toaletă de la Alba Iulia – 370.000 de euro, cea de la şcoala Voivodeasa din comuna Suceviţa – 200.000 euro şi cea din zona centrală a oraşului Huedin – 120.000 euro.

Sursa foto: Adevărul

Vlad și George au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.