Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Pelerinul milostiv, o nouă formă de înșelăciune

O nouă metodă de înșelăciune a apărut în România: escrocii care pozează în pelerini milostivi. Un asemenea caz s-a petrecut la Târgu Neamț, unde o femeie de 66 de ani a fost înșelată de niște așa ziși pelerini, care i-au cerut adresa unui lăcaș de cult.

Femeia le-a spus cum să ajungă la locul dorit, iar cei 4 falși pelerini, impresionați de bunăvoința ei au vrut să o răsplătească.

Așa că i-au dat un lanț de aur, pe care s-au oferit să i-l pună la gât, dar au rugat-o să îl dea jos pe cel pe care îl purta deja.

De asemenea, un alt “pelerin” i-a dat şi o brăţară şi a rugat-o să aşeze bijuteriile personale într-un şerveţel. Și ca să nu le piardă în drum spre casă, i le-a înfăşurând cu folie adezivă.

I-au dat însă femeii un alt șervețel, cu tinichele, lucru pe care l-a descoperit când a ajuns acasă. Între timp, cei patru escroci au fost prinși de poliție, iar paguba a fost recuperată în totalitate.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.