Confidenţialitate

Deșteptarea: O bătrână din Brașov a fost amendată de Poliția Locală pentru că a plantat flori în grădina blocului | VIDEO

O femeie în vârstă de 76 de ani a fost sancționată cu 100 de lei pentru că a plantat flori în grădina din faţa blocului „fără respectarea prevederilor legale”.

Cazul a fost adus în discuţie într-o şedinţă de plen a Consiliului Local Brașov şi astfel a devenit public. „Un cetăţean mi-a reclamat faptul că a fost amendat de Poliţia Locală pentru faptul că a plantat flori sub geamul lui. A fost amendat pentru faptul că a amenajat o zonă verde prin plantare de flori, fără a avea acordul Primăriei. Este anormal ce se întâmplă”, a spus consilierul local Constantin Vieriu.

Publicaţia locală bzb.ro îl citează pe primarul Braşovului, Allen Coliban, care recunoaşte absurdul situaţiei şi spune că amenda a fost aplicată în baza unei hotărâri a Consiliului Local Braşov.

„Este un regulament aprobat de fosta administraţie locală. Voi cere un raport detaliat Poliţiei Locale Braşov referitor la această situaţie”, a declarat primarul Braşovului, pentru publicaţia citată.

Pe de altă parte, au apărut alte nemulțumiri din partea consilierilor USR care spun că s-au încălcat normele GDPR, de protecţie a datelor personale, pentru că a fost făcut public procesul-verbal de sancţionare a femeii.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: Shutterstock