Confidenţialitate

Deșteptarea: Ligia Deca, ministrul Educației, este ținta unui nou val de ironii în mediul online | VIDEO

Ligia Deca, ministrul Educației, este ținta unui nou val de ironii în mediul online, de data aceasta cu propunerea oficială ca elevilor să le fie scăzută nota la purtare abia atunci când cumulează 40 de absențe nemotivate pe an școlar, în loc de 20 de absențe cum este în prezent. 

Propunerea ca media anuală la purtare să fie scăzută cu câte 1 punct la fiecare 40 de absențe nemotivate pe an școlar (față de numărul de 20 de absențe nemotivate acceptate în prezent) a fost lansată oficial de Ministerul Educației în proiectul privind Statutul Elevului 2024 care a fost pus recent în consultare publică, scrie publicația online EduPedu.ro.

Tot ministrul liberal Ligia Deca, fosta consilieră prezidențială pe educație a lui Klaus Iohannis și coordonatoarea proiectului România educată ce a lansat noile legi ale educației, este cea care a inventat și implementat bursele de merit pentru elevii cu medii sub 4. 

La fel ca în cazul „burselor Deca” aproape de repetenție, nici la relaxarea numărului de absențe Ministerul Educației nu prezintă fundamentarea științifică a măsurii pe care o propune oficial. 

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.