Confidenţialitate

Deșteptarea: Legea jocurilor de noroc, “frecție la piciorul de lemn” | VIDEO

Senatul a adoptat legea “Frecție la un picior de lemn și noi ne facem că am dat o lege în domeniul jocurilor de noroc, dar, de fapt, am lăsat în ea o bombă care s-o și scufunde la nevoie, ca să nu se schimbe nimic.”

E vorba de inițiativa legislativă prin care, în forma inițială, ar fi urmat să fie interzisă total publicitatea de orice fel la jocurile de noroc, o activitate care poate crea dependențe severe, sărăcește oamenii, distruge familii.

O idee excelentă, susținută și de societatea civilă prin petiții cu zeci de mii sau sute de mii de semnături, dar mai ales de bunul simț și de observația că situația cu păcănelele, casele de pariuri și site-urile de jocuri de noroc a devenit insuportabilă.

În urmă cu o lună, un reporter G4 Media a numărat nu mai puțin de 60 de case de pariuri pe Calea Moșilor din București – pe un singur bulevard, deci.

Proiectul inițiat de un deputat PNL, Adrian Cozma, a fost ciumpăvit, masacrat și castrat la inițiativa, culmea, altor doi parlamentari PNL, Alina Gorghiu și Daniel Fenechiu.

Astfel, ce-a mai rămas din interzicerea totală a publicității la jocuri de noroc este doar interzicerea publicității pe parcursul zilei, între 6 dimineața și 11 seara. În rest, liber – iar panourile publicitare au fost limitate la 30 de metri pătrați.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.