Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Google Trends, folosit pentru a găsi viitoare focare de COVID-19

Google Trends, site-ul de monitorizare și analiză a căutărilor făcute pe internet, ar putea fi folosit pentru anticiparea creșterii cazurilor de Covid-19 în anumite zone.

Astfel, algoritmii sunt instruiți să recunoască și să semnalizeze intensificarea căutărilor după anumite simptome în unele zone. Acest lucru ar putea semnala intensificarea pandemiei înainte chiar ca testele medicale să confirme asta.

De exemplu, căutările privind durerile de stomac au prezis o creştere a cazurilor de COVID-19 în New York, New Jersey și California.

Experții Spitalului General din Massachusetts au comparat căutările pe Google legate de pierderea gustului și mirosului cu infectarea cu COVID-19, în 15 state americane.

Astfel, cele mai multe căutări au fost făcute de locuitorii din New York, New Jersey, California, Massachusetts şi Illinois. Ulterior, s-au dovedit a fi şi cele mai afectate oraşe de pandemie.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.