Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: „Fură o carte! Te ajută popa!”, campanie inedită a unui preot din Năsăud

Inițiativă inedită a unui preot din Năsăud, care vrea să le dea cărți copiilor ce iubesc lectura, dar nu au bani să le cumpere. Este vorba de parohul Bisericii Lușca, preotul Crin-Triandafil Theodorescu. 

El a lansat apelul pe contul de Facebook cu o introducere amuzantă: „Fură o carte! Te ajută popa!”, scrie Basilica.ro.

„Furați, dragii mei, o carte de la popa! Scrieți-mi în privat ce carte vă doriți, eu o cumpăr, o împachetez în hârtie de ziar și o leg cu sfoară, și v-o las undeva, unde vreți. Pe o bancă în parcul orașului, în spatele unei statui din curtea muzeului, oriunde doriți! Și orice veți alege, va fi o carte specială. Va fi o carte cu poveste”, a mai scris preotul.

Copiii care iubesc lectura vor primi și ceva dulce.

„Și mai pun, pe lângă cartea aia, și-o ciocolată, copiii mei! Că o carte citită ronțăind o ciocolată poate salva o zi ploioasă și cenușie… Câtă vreme mai vrea cineva o carte, sfârșitul nu-i aici. Să amânăm sfârșitul, deci”.

Proiectul a fost iniţiat acum un an, împreună cu mai mulţi sponsori, însă pandemia l-a obligat să îl întrerupă. Ideea i-a venit când a aflat din presă de cazul unei liceene din Bistriţa care a furat o carte. „De ce să furi, când o poți primi cadou?”, a spus preotul.

Pe de altă parte, părintele Crin-Triandafil Theodorescu este speolog şi a devenit membru al Asociaţiei „Salvaspeo”. În anul 2004 a devenit custodele peşterii Izvorul Tăuşoarelor, din Bistriţa-Năsăud.

Sursa foto: Facebook/Crin-Triandafil Theodorescu

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.