Confidenţialitate

Deșteptarea: Fiul lui Adrian Păunescu cere despăgubiri de peste 4 milioane de euro pentru folosirea fără drept a imnului Rapidului | VIDEO

Andrei Păunescu cere peste 4 milioane de euro de la cei care folosesc fără drept, în scop comercial, versurile imnului Rapidului, scrise de tatăl lui, Adrian Păunescu.

Rapid e cap de listă, căruia i-a cerut 1 milion de euro daune, urmează CS Rapid cu 500.000 de euro. Plus alte companii – una de vinuri, una de pariuri, una de mobilă, chiar și CFR.

“Tata a scris o superbă poezie din dragoste necondiţionată pentru o echipă şi o idee. Nu a scris această poezie pentru a fi etichetă pentru băuturi alcoolice sau pentru a fi obiect de promovare a unor materiale care se vând.

Imnul poate fi cântat de oricine, cum se întâmplă de zeci de ani, dar când vinzi ceva deja intri în altă categorie. Am văzut timbre cu tot imnul Rapidului. Brăţări, eşarfe, ceasuri de perete, lucruri de astea inimaginabile. Am văzut eşarfe, căni, tricouri, mărgele, timbre, vin…

Imnul poate fi cântat de oricine, oriunde. Interpretarea culturală nu poate fi condiţionată şi asta le spun suporterilor Rapidului. Lumea se poate bucura de imn neîngrădit. Problema este doar vânzarea unor lucruri”, a spus Andrei Păunescu, potrivit OrangeSport.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.