Confidenţialitate

DEȘTEPTAREA: Doi din trei părinţi ar vrea să lucreze în continuare de acasă

Doi din trei părinţi angajaţi care lucrează de acasă nu ar vrea să se mai întoarcă la birou şi spun că au reuşit să se adapteze situaţiei. Aceasta e una din concluziile publicat de compania de recrutare BestJobs.

“Dacă în urmă cu un an, aproape jumătate dintre angajaţii care lucrau de acasă, împreună cu copiii, declarau că au dificultăţi în a-şi organiza eficient sarcinile de serviciu pe fondul întreruperilor şi atenţiei necesare îngrijirii copiilor, în acest an 61% dintre angajaţii părinţi care lucrează de acasă spun că s-au adaptat şi chiar pot să-şi desfăşoare bine activitatea în acest mod. În plus, 67% dintre cei care au răspuns unui sondaj pe platforma de recrutare BestJobs nu s-ar întoarce la birou şi 72% consideră că acum reuşesc să menţină mai bine echilibrul între viaţa de familie şi cea de la job”, se arată în comunicatul BestJobs, publicat de Agerpres.

Mai mult decât atât, 41% dintre părinţii care îşi desfăşoară activitatea profesională din afara biroului spun că se simt la fel de împliniţi în rolul lor de părinte, dar şi în rolul de profesionist, fără să considere că fac sacrificii pentru vreuna din aceste laturi. Cu toate acestea, pentru 24% dintre părinţii care lucrează de acasă, timpul cu copilul are prioritate chiar şi dacă jobul are de suferit. Alţi 35% simt că uneori iau din timpul alocat familiei pentru a-şi îndeplini sarcinile de serviciu care solicită foarte multă energie.   

În ce priveşte munca de acasă, 81% dintre părinţii respondenţi sunt de părere că angajatorii ar trebui să ofere mai multe avantaje angajaţilor cu copii. Dacă ar avea posibilitatea să aleagă, 41% ar opta pentru program redus, măcar o zi pe săptămână, fără reducerea salariului. Pentru alţi 26% ar fi important să primească prime mai mari cu ocazia sărbătorilor sau a zilelor copiilor. Alocarea de sarcini mai puţine, programul flexibil sau un loc de muncă sigur i-ar face pe ceilalţi părinţi să se simtă mai confortabil în acest context. 

Sondajul a fost realizat în intervalul 25 mai – 2 iunie 2021, pe un eşantion de 847 de angajaţi cu copii, care lucrează de acasă în această perioadă.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.