Confidenţialitate

Deșteptarea: Conducerea Spitalului Județean Suceava a reînceput instruirea personalului pentru antimita | VIDEO

Conducerea Spitalului Județean Suceava a reînceput instruirea personalului pentru standardul antimită, anunță Suceava News. Decizia vine după izbucnirea monstruosului scandal de luare de șpagă de aici.

Însăși șefa secției Oncologie pretindea bani de la bolnavii de cancer – procurorii care au monitorizat și documentat infracțiunea au constatat că această doamnă, cu salariu de 5000 de euro lunar, bani în mână, cerea și lua șpagă la câte 10-15 minute una. Documentarea e pe minute și secunde, caz cu caz.

”Am demarat reinstruirea întregului personal – a spus managerul instituției medicale, Alexandru Calancea, într-o conferință de presă. Este vorba de reinstruirea pentru standardul antimită pe care noi îl avem implementat la nivelul spitalului din 2019. Iată că în această perioadă trebuie să o facem din nou și să reinstruim întregul personal.”

Șeful spitalului a mai declarat că va intensifica comunicarea cu cadrele medicale, cu toți angajații Spitalului Județean Suceava, astfel încât fiecare dintre ei să înțeleagă că aceste practici nu sunt agreate de conducerea Spitalului și că în asemenea cazuri, dacă ele vor apărea, toleranța va fi zero.

“Încurajăm și spunem fiecărui pacient la internare și fiecărui aparținător că avem la îndemână la fiecare secție, compartiment, la fiecare cabinet de ambulatoriu o căsuță poștală pentru sugestii și reclamații, avem acel chestionar pe care pe parcursul internării unui pacient i le înmânăm și pacientul poate să-și spună acolo absolut toate nevoile și toate problemele cu care s-a confruntat pe parcursul internării. Avem acel număr pentru sugestii și reclamații îl vom afișa”, a spus managerul instituției medicale, Alexandru Calancea, într-o conferință de presă.

Matinalii Vlad, George și Luca au discutat despre acest subiect în Deșteptarea.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTune.

Foto: Shutterstock