DEȘTEPTAREA: Cei care fac miros de mâncare pe scara blocului ar putea fi amendați

Cei care produc miros de mâncare pe scara blocului ar putea fi amendați. Parlamentul a adoptat recent o lege inedită, care prevede o serie de măsuri pentru eliminarea mirosurilor.

Actul normativ a fost iniţiat de doi parlamentari USR la propunerea unei timişorence. Legea îi vizează pe operatorii economici care produc mirosuri deranjante.

Dar victime ale legii mirosurilor ar putea deveni o categorie surprinzătoare: gospodinele – sau gospodarii – care gătesc cu fereastra sau cu ușa deschisă.

„Cred că vecinii ar trebui să fie preocupaţi de buna convieţuire. Nici înainte de apariţia legii nu era de dorit ca în loc să deschidă geamul când găteşte, vecinul să deschidă uşa spre hol, să se răspândească mirosul de gătit în tot blocul. Dar dacă există acest obicei în mod constant şi vecinul nu ţine cont de solicitările celorlaţi locatari, da, legea poate fi invocată. Dacă mirosurile sunt ocazionale şi în aer liber, cred că putem fi cu toţii înţelegători”, a declarat pentru Adevărul, Rodica Militaru, inițiatoare a legii.

Timişoreanca a mai declarat că „în mod normal nu găteşte nimeni ceapă, peşte, grătar 24 de ore din 24”.

Pentru persoanele fizice amenzile pot ajunge la 30.000 de lei, iar pentru persoane juridice sancţiunile maxime sunt de 80.000 de lei.

Vlad, George și Luca au vorbit despre acest subiect în Deșteptarea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Puteți reasculta Deșteptarea din secțiunea podcast Europa FM, cu ajutorul aplicației gratuite pentru Android și IOS Europa FM sau direct în Spotify și iTunes.