Deşteptarea a găsit grupul sanitar care costă cât un apartament nou. Află ce primărie îl construieşte

Monica, Vlad şi George s-au arătat impresionaţi, miercuri, de ‘afacerea’ făcută de primăria din Râmnicu Vâlcea, care va avea cea mai scumpă toaletă publică din România.

‘Dar ce fac nene, vas de toaletă cu 2 camere și scară interioară?’, s-a întrebat Vlad Petreanu, miercuri, în emisiunea Deşteptarea, când a descoperit că Primăria Râmnicu Vâlcea va investi 73.000 de euro în construirea unei toalete în parcul ‘Mircea cel Bătrân’, cu aproape 50.000 de euro mai mult decât au investit autorităţile din Slatina pentru achiziţionarea ‘toaletei inteligente’.

‘Lucrarea a fost contractată în luna decembrie a anului trecut, când eu eram plecat în concediu. Pentru că a fost angajată cheltuiala cu proiectarea, 260 milioane lei vechi, nu puteam să renunţ la această lucrare, pentru că cineva trebuia să plătească aceşti bani. Şi mie mi se pare un preţ foarte mare, dar eu nu fac decât să semnez ceea ce a fost contractat deja’, declară Ion Gigi Matei, primarul interimar al municipiului Râmnicu Vâlcea, citat de presa centrală.

Devizul general al lucrării se ridică la 73 304 euro, inclusiv TVA, din care 59 792 euro reprezintă suma alocată pentru construcţia efectivă, care va avea o suprafaţă de 60 metri pătraţi. Toaleta va avea două niveluri şi dotări mai scumpe, de exemplu, proiectantul a propus un sistem inteligent de spălare şi accesorii rezistente, furnizate de Franke. Astfel, grupul sanitar va avea dozatoare de săpun, coşuri de gunoi şi dispensere pentru hârtie din inox. De asemenea, toaleta va avea sistem de încălzire în podea.

Click aici pentru a reasculta cele mai interesante momente din emisiunea Deşteptarea