Descoperă artiștii contemporani români: Victoria Zidaru

Victoria Zidaru, artist vizual cu specializările sculptură și tapiserie, este cea pe care o cunoaștem mai bine în această săptămână în cadrul campaniei ”Descoperă artiștii contemporani români”.

În 1983 a absolvit Institutul de Arte Plastice “Nicolae Grigorescu”, clasa prof. Paul Vasilescu.

În 1984, Victoria Zidaru a primit bursa pentru creație acordată de Uniunea Artiștilor Plastici din România. A participat la numeroase expoziții personale și de grup, simpozioane și saloane de artă naționale și internaționale.

”Ceea ce facem zi cu zi este încercarea noastră de a fi prezenţi cu darul pe care-l are fiecare dintre noi, cu disponibilitatea pe care-o are fiecare dintre noi. Această ultimă expoziţie a mea pe care-am deschis-o la Combinatul Fondului Plastic este o ilustrare a acestei poziţii. Nu am vrut neapărat să transmit altceva decât o încercare de a căuta frumuseţea şi echilibrul şi armonia. Pentru aceea am adus un deal din Bucovina, ca să aline, să mângâie şi să inspire pe cei care au puterea să ajungă până aici. Şi mi-aduc aminte de cuvintele spuse odată de Regina Elisabeta (Carmen Sylva), am regăsit aceste cuvinte, de fapt, într-o piesă de teatru pe care-am ascultat-o, şi ea spunea aşa: Aşa mi-a făcut mie Dumnezeu să nu văd din lumea asta decât frumosul, decât ceea ce este bine, armonios şi frumos“, mărturisea Victoria Zidaru într-un interviu pentru Adevărul acordat în urmă cu un an în timpul expoziției expoziţie „Florilegiu“, o retrospectivă a artistei care nu mai expusese solo din 1991.

3 lucrări pentru a o cunoaște mai bine pe Victoria Zidaru

Mai multe informații despre Victoria Zidaru pot fi găsite la adresa ateliere.net/ro/victoria-zidaru

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS