Descoperă artiștii contemporani români: Iulian Vîrtopeanu

Iulian Vîrtopeanu, artist vizual cu specializarea ceramică, s-a născut în 1966 la București.

Despre perioada copilăriei ceramistul povestește: “Copilăria și tinerețea am petrecut-o într-o societate închisă, cenușie. Am căutat dintotdeauna libertatea, am găsit-o în cărțile citite, în piesele de teatru văzute la Bulandra, Nottara, Național, în filmele românești și străine de la Scala, Patria, Cinemateca, Muzeul Colecțiilor de Artă, în concertele de muzica clasică, jazz, rock, în expozițiile de artă de la Simeza, Căminul Artei, Orizont, Dalles.

Toate acestea m-au format și m-au făcut să îmi doresc un statut de artist, greu de obținut, dar cu un grad ridicat de exprimare al libertății personale.”

În 1999 a absolvit cursurile Universității Naționale de Arte București, Facultatea de Arte Decorative şi Design.

Din 2000 devine membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania si este membru al Asociației Internaționale a Artiștilor Plastici (AIAP). De-a lungul anilor, Iulian Vîrtopeanu, a avut o serie de expoziții personale și a participat la numeroase simpozioane și expoziții de grup.

Atelierul artistului va fi deschis publicului în cadrul evenimentului „Zilele Artelor Focului. Ateliere Deschise de Ceramică, Sticlă, Metal”, ediția a V-a, organizat în cadrul Proiectului Cultural Contemporanii, în luna martie 2019.

Mai multe informații despre activitatea profesională a lui Iulian Vîrtopeanu găsiţi: https://ateliere.net/ro/iulian-virtopeanu

4 lucrări pentru a-l cunoaște mai bine pe Iulian Vîrtopeanu:

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS