Descoperă artiștii contemporani români: Ileana Oancea

În cadrul proiectului Descoperă artiștii contemporani români!, inițiat de Contemporanii și susținut de Europa FM, azi aflăm mai multe despre un artist vizual cu specializările sculptură și metal.

Ileana Oancea a absolvit, în 2001, cursurile Universității Naționale de Arte București, secția sculptură. Este doctor în arte vizuale și membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici, iar între anii 2011 – 2012 a fost Lector Universitar la Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității Spiru Haret din București.

În 2002, Ileana Oancea a primit bursa pentru tineri artiști din partea Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala București, iar în 1996 a primit bursa Fundației „Principesa Margareta” din Cheltenham, Marea Britanie. A participat la Festivalul Internațional Global Observance Earth Day din Filipine.

În perioada 12 aprilie – 13 mai, la Muzeul Național Cotroceni, lucrări ale artistei sunt prezente în cadrul expoziției “Artele Focului 2018”, organizată în cadrul proiectului Contemporanii.

3 lucrări pentru a o cunoaște mai bine pe Ileana Oancea

Detalii suplimentare despre Ileana Oancea pot fi găsite pe ateliere.net

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS