Confidenţialitate

Descoperă artiștii contemporani români: Ana Zoe Pop

În cadrul proiectului Descoperă artiștii contemporani români!, inițiat de Contemporanii și susținut de Europa FM, azi aflăm mai multe despre Ana Zoe Pop.

În 1977, Ana Zoe Pop a absolvit Institutul de Arte Plastice „Ion Andreescu” din Cluj, secția sculptură.

În 2010 a obținut titlul de doctor în Arte Plastice la Universitatea de Vest din Timișoara și este expert acreditat de Ministerul Culturii și Cultelor având specializările: sculptură românească sec. XIX – XX si conservare sculptură.

În 1992, Ana Zoe Pop a câștigat Premiul Uniunii Artiștilor Maghiari la Simpozionul de la Sostoi. În 2002 a câștigat Premiul pentru reorganizarea Galeriei de Arta Modernă, acordat de Ministerul Culturii.

Lucrări semnate Ana Zoe Pop sunt prezentate în cadrul expoziției “Sculpturi din Ateliere Deschise”, organizată în cadrul proiectului Contemporanii și găzduită de Institutul Cultural Român în perioada 29 iunie – 29 iulie 2018.

Atelierul sculptorului Ana Zoe Pop este deschis pentru vizitare sâmbătă, 7 iunie, și duminică, 8 iulie 2018, între 12:00 și 20:00. Accesul este liber. Mai multe informații despre evenimentul Ateliere Deschise, din weekend, pot fi găsite pe ateliere.net.

5 lucrări pentru a o cunoaște mai bine pe Ana Zoe Pop: