Confidenţialitate

Descinderi la un cunoscut centru medical din Arad. Unii angajați sunt bănuiți că foloseau cardurile de sănătate ale pacienților pentru a deconta servicii medicale | AUDIO

Descinderi, marți, la un cunoscut centru medical din Arad, unde anchetatorii bănuiesc că anumiţi angajaţi foloseau cardurile de sănătate ale pacienţilor pentru a deconta servicii medicale fictive. Polițiștii și procurorii au ridicat documente pe baza cărora vor stabili prejudiciul și vor identifica persoanele vinovate.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Polițiștii de la economic, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad și mascații de la intervențiile speciale din Arad au descins, marți, la un centru medical din Municipiul Arad, unde au suspiciuni că unele dintre cadrele medicale ar fi făcut consultații în plus pe cardul de sănătate al pacienților, prejudiciind astfel Casa de Asigurări de Sănătate, prin decontarea de consultații fictive.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad: „Există suspiciuni rezonabile asupra mai multor cadre medicale”

„Din cercetări, a reieșit că există suspiciuni rezonabile asupra mai multor cadre medicale, care își desfășoară activitatea la un centru medical din Municipiul Arad, că acestea ar fi decontat servicii medicale susceptibile a fi fictive în dauna Casei Naționale de Sănătate. Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii valorii prejudiciului și a identificării persoanelor care vor fi trase la răspundere. Ancheta vizează infracțiunile de înșelăciune, fals intelectual și fals informatic, toate în formă continuată”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Arad, Livia Pescar.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările în acest caz.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Două dintre spitalele din Baia Mare au luat măsuri pentru a face economii la utilități | AUDIO