Confidenţialitate

Arad: Un bărbat ce trebuia să facă închisoare pentru evaziune fiscală, depistat în porbagajul unei mașini care urma să treacă granița

Un bărbat de 51 de ani, care era căutat de autorităţile din România pentru executarea unei pedepse cu închisoarea pentru săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală – în valoare de 1,6 milioane de euro – și spălare de bani a fost descoperit, vineri, la frontiera de vest când incerca să iasă ilegal din România ascuns în portbagajul unui autoturism. Bărbatul prins la Nădlac este din Constanța. Numele său este Marius Zainea.

În autoturismul cu numere de România circulau 2 persoane, care doreau să iasă din țară, dar în urma controlului efectuat a fost descoperit ascuns în portbagaj, un bărbat.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Alexandru Andrei Dincă: „Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliție Județeană Arad”

„Persoanele și mijlocul de transport au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări suplimentare. Astfel, polițiștii de frontieră au stabilit că bărbatul despistat ascuns este cetățean român, în vârstă de 51 de ani, iar pe numele său era emis de către autoritățile din România un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 10 ani pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani. Bărbatul a fost predat unui echipaj operativ din cadrul Inspectoratului de Poliție Județeană Arad.”

Primele cercetări arată că bărbatul ascuns este cetăţean român, în vârstă de 51 de ani, iar pe numele său era emis de către autorităţile din România un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru o perioadă de 10 ani, pentru săvârşirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Bărbatul a fost predat Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.

Și celelalte 2 persoane din mașină sunt cercetate pentru a se vedea implicarea lor în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Ciucă a trimis Corpul de Control la Ministerul Mediului, în urma scandalului Blue Air. Există suspiciuni că blocarea contului a fost ilegală | AUDIO

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan