Confidenţialitate

Deputatul Ungureanu: Pacienţii care suferă de cancer sunt puşi pe drumuri în plină epidemie

Deputatul Emanuel Ungureanu reclamă că pacienţii care suferă de cancer şi au imunitatea foarte slăbită sunt puşi pe drumuri, în plină epidemie de nou coronavirus.

Parlamentarul USR face o serie de propuneri pentru îmbunătăţirea decretului prezidenţial, astfel încât să se asigure evitarea expunerii bolnavilor.

“Pacienții care suferă de cancer și au imunitatea foarte slăbită sunt puși pe drumuri în plină epidemie de COVID 19!

Am vorbit ieri cu doamna doctor Carolina Udrea de la Clinica Medisprof din Cluj-Napoca și am înaintat propunerile acestei clinici către Președinție și Ministerul Sănătății prin grupul comun de senatori și deputați din Comisiile reunite de Sănătate pentru ca decretul prezidențial ce cuprinde măsuri pentru starea de urgență, să fie îmbunătățit pentru acești bolnavi, în REGIM DE URGENȚĂ, cu aceste modificări ESENȚIALE!

Nu este normal ca un bolnav de cancer din Bacău să fie nevoit să vină până la Cluj pentru o rețetă în condițiile în care există sisteme online, servicii de telemedicină care îl pot ajuta!

PROPUNERI pentru Casa de Asigurări pentru
pacienții oncologici în contextul COVID 19:

-eliberarea de către casele de Asigurari a documentelor pentru pacienții oncologici in format electronic ( Adeverințe, de asigurat, etc)

– eliberarea online a rețetelor pentru terapiile orale care nu necesita examinări ( imagistice, laborator, etc) de evaluarea a răspunsului la tratament, fără Cardul de sănătate ( prin verificarea
calității de asigurat in PIAS) sau pe baza adeverinței de asigurat in situațiile când PIAS nu funcționează.
Acest tip de serviciu trebuie însoțit de documentarea unei discuții cu pacientul,
telefonic sau pe Skype, FaceTime, etc, din care sa reiasă ca pacientul poate continua tratamentul!”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.