Confidenţialitate

Deputatul Sebastian Ghiță și fostul primar al Ploieștiului Iulian Bădescu au fost trimiși în judecată

         Deputatul Sebastian Ghiță și fostul primar al municipiului Ploiești Iulian Bădescu au fost trimiși în judecată.

E vorba de dosarul în care clubul de baschet Asesoft – controlat de Sebastian Ghiță – a primit o sponsorizare presupus ilegală de la bugetul local.

În schimb, spun procurorii, fostul edil al Ploieștiului ar fi primit drept mită de la deputat o vilă a cărei valoare este estimată la peste 1 milion de lei.

 

Iulian Bădescu, fostul primar al municipiului Ploiești, este acuzat în acest dosar de luare de mită și abuz în serviciu.

La rândul său, deputatul Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu și spălare de bani.

În rechizitoriul trimis pe masa judecătorilor de la Înalte Curte, procurorii arată că în 2013 fostul edil ar fi finanțat, din bugetul Primăriei, clubul sportiv Asesoft cu suma de 1 milion și jumătate de lei.

DNA susține că suma era nerambursabilă și că reprezintă prejudiciu adus instituției.

În schimbul banilor, Iulian Bădescu ar fi primit de la Sebastian Ghiță o vilă situată în Ploiești, în valoare de peste 1 milion de lei.

Imobilul ar fi reprezentat de fapt o mită mascată, iar tranzacția ar fi fost disimulată prin efectuarea unor plăți fictive – susțin procurorii.

Să mai spunem că Iulian Bădescu și Sebastian Ghiță mai sunt cercetați și în alte dosare penale, pentru fapte similare.