Confidenţialitate

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu reacționează la declarațiile lui Frans Timmermans

După declarațiile lui Frans Timmermans de la Congresul PES, încep să apară primele reacții.

„Și noi ne dorim să se respecte statul de drept în România”, a spus deputatul PSD Cătălin Rădulescu într-o intervenție la postul Digi24.

„Ceea ce mă aștept de multă vreme să facă domnul Timmermans e să stea la masă cu noi și poate că o să înțeleagă că asta dorim și noi, să se respecte statul de drept, ca judecătorii să nu mai primescă bilețele de condamnare. Probabil că domnul Timmermans, cred că aici este ruptura între dânsul și noi, este că nu am stat împreună de vorbă în țara lui, a noastră și în celelalte țări să vedem cum funcționează justiția la dânșii, la noi”, a spus Cătălin Rădulescu

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a precizat că mesajul pe care i l-a transmis președintelui PSD, Liviu Dragnea, a fost unul clar.

“Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea.

I-am spus ieri: <>. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru.

Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu.

Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe.

Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi“, a completat Timmermans.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a participat, vineri, alături de premierul Viorica Dăncilă, la Congresul PES de la Madrid.