Confidenţialitate

Deputatul Ioan Oltean, trimis în judecată în dosarul ANRP, alături de Crinuța Dumitrean

         Dosarul despăgubirilor ANRP: deputatul Ioan Oltean a fost trimis în judecată într-un dosar referitor la supraevaluarea unui teren din Pitești.

Alături de el, a mai fost trimisă în judecată și fosta șefă a Autorității pentru Restituirea Proprietăților,  Crinuța Dumitrean.

Prejudiciul din dosar este estimat la aproape 100 de milioane de lei.

În noiembrie 2009, omul de afaceri Mihai Rotaru a cumpărat, în schimbul a 750 de mii de euro, drepturile litigioase în cazul unui teren din Pitești, județul Argeș.

Suprafața era de peste 61.000 de metri pătrați.

După câteva luni, cu sprijinul conducerii ANRP, terenul a fost evaluat la peste 100 de milioane de lei, un preț de 10 ori mai mare decât valoarea reală.  Suma i-a fost acordată, drept despăgubire, omului de afaceri.

Intermediar în această tranzacție ilegală ar fi fost deputatul Ioan Oltean – care se cunoștea și cu omul de afaceri Mihai Rotaru și cu șefa ANRP – Crinuța Dumitrean.

Deputatul ar fi cel care i-a fi convins pe membrii ANRP să aprobe plata despăgubirii.  Procurorii spun că parlamentarul i-ar fi amenințat cu pierderea funcțiilor în care erau numiți politic.