Confidenţialitate

Deputații juriști discută cererea DNA care o vizează pe Elena Udrea. Fostul ministru, bănuit de instigare la dare de mită

Conducerea Camerei Deputaţilor a transmis joi cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele Elenei Udrea la Comisia juridică, membrii acesteia urmând să se reunească luni pentru a da un raport asupra acestei solicitări şi pentru a o audia pe Udrea, dacă aceasta va dori.

Luni, odată cu plenul, Comisia juridică va lucra şi va da aviz, urmează marţi după votul final, va fi vot final cu bile asupra cererii DNA”, spunea secretarul Camerei Marcel Ciolacu, după şedinţa Biroului permanent.

Potrivit acestuia, dosarul are 13 volume cu o medie de 200 de file pe fiecare volum.

Elena Udrea poate să vină la Comisia juridică pentru a-şi studia dosarul.

Miercuri, DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului Elena Udrea, în dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu, în care ar fi suspectată şi de două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale în cauza în care este cercetată deja, sub control judiciar, pentru cinci fapte de spălare de bani.

În acelaşi dosar a fost pusă sub control judiciar şi Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, fiind acuzată de instigare la abuz în serviciu şi la spălare de bani.

Tot sub control judiciar, în aceeaşi cauză sunt cercetaţi Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.