Deputații din Comisia Juridică dau luni aviz pentru cererea DINA de reținere și arestarea a lui Voicu și Păun

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor se reuneşte pentru da un aviz asupra cererii DNA de reţinere şi arestare a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun. Cei doi sunt acuzaţi de trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri şi spălare de bani.

Parlamentarii acuzați au fost prezenţi joi şi vineri la Comisia juridică pentru a-şi studia dosarul.

Dacă Mădălin Voicu şi-a susţinut nevinovăţia în fața jurnaliștilor, deputatul Nicolae Păun a preferat să folosească uşa din spate a sălii de şedinţă pentru a evita să răspundă întrebărilor ziariştilor.

Potrivit unor surse parlamentare, dosarele conţin interceptări ale unor înjurături şi ameninţări făcute la adresa procurorilor de către Nicolae Păun.

Referitor la acuzaţiile de trafic de influenţă, Mădălin Voicu a precizat că interceptările din dosar vizează un telefon pe care i l-a dat fostului ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, prin care l-a rugat să-l primească într-o audienţă pe deputatul Nicolae Păun.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că PSD va vota în favoarea cererii DNA.

Dosarul DNA are 19 volume și 4886 de pagini.

Deputatul Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa este acuzat de ” folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată”.

Dosarul vizează nereguli în derularea proiectului „Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi”, cu finanţare europeană, care s-a derulat în perioada 2010-2013.

Probleme arată că „majoritatea banilor destinaţi proiectului (77%) au fost folosiţi pentru plata salariilor angajaţilor proiectului, costurile cu personalul angrenat în implementarea proiectului au fost supraevaluate, la cursurile de pregătire organizate la două hoteluri din Sinaia au participat doar 163 de persoane existente în Registrul grupului ţintă format din 3.296 persoane”.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS