Deputații decid soarta social-democratului Cristian Rizea

În Camera Deputaților, aleșii dezbat și vor vota solicitările DNA privind reținerea și arestarea preventivă a social-democratului Cristian Rizea. În discursul său, Rizea le-a cerut colegilor săi să voteze împotriva arestării sale preventive.

”Justiția nu înseamnă nerespectarea dreptului la un proces echitabil. Justiția, în schimb, înseamnă analizarea unor fapte de către un judecător, iar acest lucru se poate face și fără arestarea mea preventivă. Printr-un vot negativ, la propunerea procurorilor de arestare preventivă a mea, nu mă ajutați pe mine, nu-l favorizați pe Cristian Rizea și nici nu blocați justiția, stimați colegi. Ancheta merge mai departe, însă ceea ce refaceți este normalitatea și legalitatea unei anchete judiciare”, a spus Cristian Rizea la tribuna Camerei Deputaților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cristian Rizea le-a mai cerut colegilor deputați să se gândească că adopția fiului său este în mâinile lor.

”Nu voi invoca situația fiului meu pentru a vă impresiona, dar vă pot spune că dacă este ceva care mă face să vreau să trec peste această perioadă dificilă este faptul că am acest copil în vârstă de doi ani și jumătate, pentru care vreau să mă lupt și să-mi demonstrez nevinovăția. Ceea ce nu știți, stimați colegi, este că acum doi ani și jumătate, la două ore după ce acest copil s-a născut, el a fost adoptat de mine și soția mea. Acest demers, conform legilor din România se încheie în luna noiembrie a acestui an. Doamnelor și domnilor deputați, vă las pe dumneavoastră să decideți dacă începând de mâine voi putea sau nu să continui această procedură de adopție alături de soția mea și dacă fiul meu va avea familie”, a mai declarat Cristian Rizea.

Deputatul PSD este acuzat de trafic de influență, spălare de bani în formă continuată și influențarea declarațiilor. Cristian Rizea ar fi primit 300.000 de euro de la un om de afaceri pentru a interveni la RA-APPS privind retrocedarea unui teren situat în municipiul București. Cristian Rizea i-ar fi promis afaceristului că va interveni și la Primăria Chiajna pentru un alt teren aflat în litigiu. Cristian Rizea aflase de acest dosar încă de anul trecut și, în acest sens, ar fi luat legătura cu unii martori. Le-ar fi cerut acestora să dea declarații mincinoase la DNA, pentru că în caz contrar riscă să fie arestat. Rizea le-ar fi promis martorilor că, odată ce va ajunge primar al Sectorului 5, le va da un spațiu comercial în zona Cotroceni.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat cererea DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputatului PSD Cristian Rizea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS